HANKOVCE: V obci došlo k zrážke osobného vlaku a návesu kamióna

17.12.2010 Humenné

Hankovce 17. decembra (TASR) - V obci Hankovce (okres Humenné) došlo dnes popoludní k zrážke osobného vlaku a kamióna. Dve osoby utrpeli ľahké zranenia.
"Na železničnom priecestí, na zastávke Hankovce došlo o 15.20 h k stretu osobného vlaku 8902 s prívesom kamióna, s tým, že ide o železničné priecestie označené výstražnými krížmi, " informovala TASR hovorkyňa Železníc SR Martina Pavlíková.
Dodala, že v dôsledku nehody došlo k vykoľajeniu rušňa obidvoma osami a k zraneniu dvoch cestujúcich z vlaku. Ďalšia prevádzka rušňa nie je v tejto chvíli podľa nej možná a na odstraňovanie následkov nehody bude po jej zdokumentovaní nasadená ťažká technika.
"Následne sa musí aj skontrolovať trať, to znamená železničný spodok a zvršok, či náraz a následné vykoľajenie nemalo vplyv aj na samotnú železničnú dopravnú cestu, " priblížila Pavlíková.
Podľa slov Jozefa Kontuľa z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Humennom vlak po nehode opustilo 40 cestujúcich. "Sú umiestnení v priestoroch kultúrneho domu v Hankovciach, lebo tu máme silné mrazy, " poznamenal.
Cesta z Hankoviec do Dedačova je pre nehodu vlaku a kamióna momentálne uzavretá.
 

Vyberte región